Sorta-Clear Serie jsou čiré průhledné adiční silikony. Vysoce kvalitní a velmi stabilní adiční silikon. Výhodné pro formy, které se dělí řezem.
Silikony Sorta-Clear 18, 37 a 40 jsou vhodné pro výrobu forem na pečení, odlévání ledu, másla nebo čokolády a další aplikace používané k výrobě potravin.
Tvrdost 18 Shore A je nejmenší tvrdost na trhu pro potravinářské aplikace.
Sorta-Clear jsou vhodné pro výrobu forem na pečení, odlévání ledu, másla, čokolády, marcipánu a další aplikace používané k výrobě potravin.
Model pro výrobu formy nesmí obsahovat olovo(i stopové prvky), nesesíťovanou(nedokonale vytvrzenou) epoxidovou a polyesterovou pryskyřici, Latex, kondenzační silikon nebo polyuretanový kaučuk. Tyto materiály je dobré ovrstvit např. akrylátovým lakem.
Dobu vytvrzení lze tepelně urychlit. Při pokojové teplotě 23°C cca 24hodin, 30°C je 7hodin, 52°C 2 hodiny.
Formy by se neměli skládat na sebe.
Vlastnosti
- 18 Shore A - měkký materiál
- ideální pro výrobu prototypů a modelů
- vysoká pevnost v trhu
- téměř bez smrštění (<0,1%)
Parametry
- Tvrdost: 18, 37, 40 Shore A
- Viskozita: 21000 mPas (18), 35000 mPas (37, 40)
- Zpracování: 60 min (18,40), 25 min (37)
- Odformování: 16 hod (40), 24 hod (18); 4 hod (37)
- Barva: čirá
- Míchání: 100A : 10B váhově (18, 40), 1:1 objemově (37)
Více informací o materiálu naleznete na následujících odkazech
Mohlo by vás také zajímat
Reprodukce fosílií ze Sorta-Clear
Pokud kombinujete naše materiály s materiály jiných výrobců, proveďte předem zkoušku na malém vzorku.
Tekuté složky před použitím důkladně promíchejte.
Pokud jste s materiálem ještě nepracovali, proveďte si malý test.
Výroba forem bezpečných pro potraviny – vytvoření vlastní čokoládové pochoutky
Jak vyrobit vlastní silikonové formy na cukrovinky bezpečné pro potraviny pomocí Sorta‑Clear 37
Jak vyrobit formu pro lisování tenkostěnných odlitků z pryskyřice
Výroba silikonové formy bezpečné pro potraviny – jak vyrobit formu na lízátka
Jak vyrobit ledové šampónové skleničky pomocí silikonové formy